2014 június 4. Szerda, 17:48

Szándéknyilatkozat

 

Érintik ezek az Ön cégét? ...

Folyamatmenedzsment – a komplex rendszerek működése és a szolgáltatási folyamatok egységesen és egyértelműen leírhatók kell legyenek.

Interoperabilitás – számos rendszernek kell együttműködnie egymással, ehhez számos technikai és szemantikai követelménynek kell teljesülnie, szabványok kialakítása szükséges.

Architectúrák és SOA – a szolgáltatás orientált működéshez adekvát fejlesztési módszertan és technológiai eszközrendszer, mint platform meghatározása szükséges.

Szoftvertechnológia – a korszerű alkalmazás-fejlesztés modern szoftvertechnológiát követel, ahol a követelmények és a modellek, illetve a modellek és a forráskód között húzódó fogalmi és technológiai rések csökkenthetők.

IT biztonság – a társadalom működése függ az infokommunikációs rendszerek és az általuk vezérelt kritikus infrastruktúrák (pl. energia, közlekedés, pénzügyi rendszer, elektronikus kormányzat) biztonságától, ezek védelme szükséges.

Szoftverminőség – a szoftver minőségét kétféle módszerrel biztosíthatóak: a szoftvertermék, illetve a szoftverfejlesztési folyamat minőségbiztosításával. Az egyre komplexebb szoftverekhez fejleszteni kell e módszereket.

e-közigazgatás – a szakmai eredmények gyakorlatba fordítása az e-közigazgatás területén való alkalmazások fejlesztésével számos megoldandó problémát vet fel.

... ha igen, csatlakozzon!


 

Hogyan vehet részt az NESSI-Hungary munkájában?

A NESSI-Hungary tevékenysége hat szakmai és egy alkalmazási munkacsoportban realizálódik:

 
Folyamatmenedzsment,
- Interoperabilitás,
- Architektúrák – SOA,
- Szoftvertechnológia,
- Szoftverminőség,
- IT biztonság és kritikus infrastruktúrák védelme (CIIP),
- e-Közigazgatás.
 

Ha Ön vagy cége, intézménye szeretne az NESSI-Hungary tevékenységében aktívan résztvenni, kérjük, töltse ki és küldje vissza a csatlakozásról szóló Szándéknyilatkozatot a következő címre, vagy faxszámra:

BME Informatikai Központ - NESSI-Hungray
           1117 Budapest Magyar tudósok körútja 2.

06 1 463 1387