2014 június 4. Szerda, 17:48

Hirek és Események

2012. január 23. hétfő

A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék szeretettel meghívja Önt és fejlesztő kollégáit a hatékony szoftverfejlesztés Windows Phone platformra című fejlesztői konferenciára.

Helyszín: BME Informatikai épület, Kozma László terem (1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2.)
Időpont: 2012. január 25.(szerda) 9.00-17.00 óra

Regisztráció: http://www.aut.bme.hu/events/mobil-fejlesztes

2011. június 07. kedd

A Baleár-szigetek Kormánya (Mallorca, Minorca, Ibiza, Formentera) nemrégiben kezdeményezést indított a Baleári Technológiai Park (ParcBIT) közreműködésével azzal a céllal, hogy a Baleári szervezetek jelenlétét erősítse az európai szintű K+F-ben és támogassa az a szigetek vállalatait a nemzetközi kapcsolatépítésben valamint az innovációban. A Baleári Technológiai Parkban található vállalkozások széles szakmai portfóliót képviselnek (IKT, turizmus, média, biotechnológia, …).

ParcBit: Balearic Park for Technological Innovation: http://www.parcbit.es/

Ha vállalata, intézménye konzorciumi partnert (technológiai, felhasználói, stb.) keres, a következő e-mail címen kaphat segítséget. SAVTIC2011@parcbit.es

2011. május 18. szerda

A kétnapos eseményen a résztvevők feladatairól, szerepvállalásáról és együttműködéséről lesz szó. Az első nap a nyitóelőadásokat követően a résztvevők parlamentáris formában kérdéseket tehetnek fel a kormányzati döntéshozóknak az információs társadalom építésének kérdéseiről, ismertethetik a témával kapcsolatos álláspontjukat. Az eseményen az Európai Unió Tanácsa, az Európai Bizottság és az Európai Parlament szakértői mellett résztvevőként és előadóként számos európai civil szervezet képviselője vesz majd részt.

Az esemény a magyar EU-elnökség hivatalos rendezvénye.

Fővédnök: Dr. Fellegi Tamás, nemzeti fejlesztési miniszter.

2011. május 17. kedd

The paper submission deadline for ServiceWave 2011 has been extended till the 20th of May 2011 (23.59 CET). ServiceWave 2011 conference will take place from Wednesday the 26th till Friday the 28th of October 2011 in Poznan, Poland, in co-location with the Future Internet Assembly.ServiceWave currently seeks for paper submissions, workshop proposals and demonstrations (check our website www.servicewave.eu for further details).

2011. május 10. kedd

2011. május 23-24-én megrendezésre kerül a „Conference on ICT Innovation in Central and Eastern Europe - supported by EIT ICT Labs”  konferencia. A konferencia témája az egyetemi-ipari együttműködés az informatikai K+F területén. Az EIT ICT Labs kiemelt európai oktatási-kutatási-innovációs program keretében az ELTE-BME vezette magyar csomópont teljes jogú tagságért pályázik. Ezzel hatodikként, Berlin, Párizs, Stockholm, Helszinki és Eindhoven mellé bekerülne a budapesti ICT Labs csomópont is a vezető európai egyetemek és cégek (Ericsson, Nokia. Alcatel, SAP, D. Telecom, IBM, stb., együttesen az európai K+F 80%-t adják) elithálózatába.Örömmel látjuk a konferencián, kérjük regisztráljon: http://kic.elte.hu/?category=conference

2011. május 04. szerda
2011. április 22. péntek

A magyar EU elnökség K+F programja keretében, 2011. május 16-19. között Budapesten kerül sor a Future Internet Week rendezvénysorozatra, amely az Európai Unió a jövő Internetével foglalkozó kutatás-fejlesztési programjainak és kezdeményezéseinek a seregszemléje. A Future Internet Week rendezvényein a résztvevők megismerhetik az EU által támogatott, jövő Internettel foglalkozó K+F programokat és projekteket, azok eredményeit, továbbá az EU elképzeléseit a következő generációs Internet kutatásaira vonatkozóan. A Future Internet Week rendezvénysorozat koordinátora a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH).

2011. március 28. hétfő

A mai napon elindult a Magyar Innovációs TechShow hivatalos weboldala: http://techshow.mmklaszter.com/

2011. március 22. kedd

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMK) szakmai együttműködésében 2011. május 17-18. között kerül megrendezésre a „Magyar Innovációs TechShow” elnevezésű innovációs kiállítás, amelyen Magyarország 21 leginnovatívabb XXI. századi magyar high-tech megoldását mutatjuk be. A kiállításon megtekinthető 21 megoldást a Keressük Magyarország Új Neumannjait!elnevezésű versenyen pályázók közül egy független szakmai zsűri választja ki.

2011. március 17. csütörtök

A következő eVITA Fórumra 2011. március 24-én, csütörtökön, 13:00-17:15 óra között kerül sor a Nemzeti Innovációs Hivatalban (1117 Budapest, Neumann János u. 1/C - térkép).
A program három blokkból áll:

1. Gyakorlati alkalmazások; stratégiai javaslatok (eVITA Platform)
2. Kormányzati tervek; az IKT-platformok szerepe a gazdaságban
3. Élő bemutatók

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz van kötve a terem mérete miatt. Kérjük, hogy legkésőbb 2011. március 23-án, szerdán 12 óráig jelentkezzen a szakmai fórumra a Nemzeti Innovációs Hivatal honlapján.

2011. március 10. csütörtök

Az együttműködésben résztvevő platformok elhatározott szándéka, hogy – szakmai és szervezeti önállóságuk megtartása mellett – kimunkálják az együttműködés és a közös fellépés területeit és lehetőségeit annak érdekében, hogy elősegítsék a hazai kutatás-fejlesztés hatékonyságát, az innovációt és annak gazdasági eredményességet erősítő hatását, a hazai vállalkozások versenyké­pességének javítását, valamint a társadalom működési hatékonyságának növekedését.

Az együttműködésben résztvevő, az információs és kommunikációs technológiák valamely területén működő platformok, a platformok 2-2 képviselőjének felkérésével, szakmai és szervezési előkészítő munkacsoportot hoznak létre.

2011. március 01. kedd

Ismeretterjesztő előadások a Gridről a BME-n.

Mi is a Grid?

Kik és mire használják? Felhasználási területek.

Grid működés rövid áttekintése.

Ön használná?

A rendezvény időpontja: 2011. március 24. 13:30-16:30

A rendezvény helyszíne: BME I. épület 017. Informatika klub
(1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2.)

Kérjük, részvételi szándékát regisztrációval erősítse meg, ezáltal is segítve munkánkat. A Grid használatához szükséges tanúsítványt is csak regisztrált résztvevők számára tudjuk kiadni az eseményen.

2011. február 28. hétfő

Az EU jövő Internet kutatási stratégiájával kapcsolatban a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) tájékoztatást és szakmai konzultációt tart, amelyre meghív minden érdeklődő szakembert.

A konzultáció időpontja:
 
 2011. március 9., 10:30 óra
 
Helyszíne:
 
 Nemzeti Innovációs Hivatal
 
 1117 Budapest, Neumann J. u. 1/C., Irinyi J. terem (térkép)
 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, regisztráljon az alábbi jelentkezési lapon:

2011. január 25. kedd
2011. január 10. hétfő

Az „Artemis-Hungary”, az „eVITA”, a „NESSI-Hungary”, a „Mobilitás és multimédia”, valamint a „Nyelv- és beszédtechnológia” nemzeti technológia platformok vezetői 2010 decemberében együttműködési megállapodást írtak alá.

2010. november 19. péntek

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium vezetőinek közreműködésével, „A magyar tudásipar és innováció kitörési pontjai” címmel innovációs konferencia kerül megrendezésre a Magyar Köztársaság Parlamentjének Felsőházi termében 2010. november 30-án, 10 órai kezdettel.

2010. november 05. péntek

Greg Dorey, Nagy-Britannia magyarországi nagykövete és Alderman Michael Bear, Lord Mayor of the City of London szeretettel meghívják Önt az alábbi rendezvényre:
Európa kapuja a világra
Szeminárium a nagy-britanniai befektetési lehetőségekről: hogyan indíthatja el üzleti vállalkozását Nagy-Britanniában és érheti el onnan a világ piacait?
2010. november 25., csütörtök
Brit Nagykövetség, Budapest
(1051 Budapest, Harmincad u. 6.)

2010. november 02. kedd

A NESSI-Hungary Szoftver és Szolgáltatások Nemzeti Technológiai Platform harmadik közgyűlésére 2010. október 29-én (pénteken) 9:00 órakezdettel került sor a BME Informatikai épület Informatikai Klubjában.

2010. szeptember 22. szerda

A Megvalósítási Terv széles körű vitára bocsátandó változata elkészült, és a Platform honlapjáról letölthető.

Részletek >>
 

2010. szeptember 16. csütörtök
MENTA 2010 - "Sikeres infokommunikáció Magyarország sikeréért"
Az idei MENTA konferencia központi gondolata, hogy miként segítheti az infokommunikáció Magyarország egészének sikerét, hogyan katalizálhatja a gazdaság fellendítését és a növekedést.
2010. augusztus 02. hétfő
ServiceWave2010 konferenciát december 13. (hétfő) és december 15. (szerda) között rendezik meg a belgiumi Gentben. A Future Internet Conference Week részeként a ServiceWave2010 a hétfői teljes napot Workshop-nak szenteli, melyet két nap ipari és tudományos előadások, fórumok, és egy egész estés demonstrációs rendezvény követ. Idén a FIA és a FIRE összekapcsolásával nagyobb méretű lesz a demonstrációs rendezvény.
További információ a
ServiceWave2010-ről: www.servicewave.eu
Future InternetConferenceWeek-ről: www.fi-week.eu
2010. május 10. hétfő

Megjelent a NESSI 2010. évi második hírlevele.

Tartalom:

Beszámoló a valenciai NESSI Projekt Csúcstalálkozóról;
Részletes információk a ghenti (Belgium) ServiceWave 2010-ről;
Projektek fokuszban:
 • S-Cube,
 • Reservoir
 • Open Source Research Qualipso.
2010. május 04. kedd
A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal által támogatott Szoftver és Szolgáltatások Nemzeti Technológiai Platform (NESSI-Hungary) szakmai fórumot rendez.
 
Időpont: 2010. május 13-án, csütörtök 9:00 - 13:00.
 
Helyszín: Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal
(Irinyi János terem, földszint nagyelőadó)
1117 Budapest, Neumann János u. 1/c.
 
A rendezványen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mivel a terem befogadóképessége korlátozott. Kérjük, részvételi szándékát sziveskedjen legkésőbb május 12. (szerda) 12 óráig jelezni.
2010. március 30. kedd

2010. szeptember 27-29. között - két év után - idén ismét megrendezésre kerül az ICT 2010 Konferencia és Kiállítás, melynek Brüsszel ad otthont. Az eseményen részt vesznek a digitális innováció területén dolgozó kutatók, üzletemberek, befektetők, valamint politikai személyek is.

A konferencia fő témái:
 • Digitális megoldások, amelyek elősegítik a fenntartható gazdasági növekedést egy környezetbarát, alacsony szén-dioxid kibocsátású gazdaságban.
 • Az ICT konstruktív szerepe az emberek mindennapi életében.
 • A nyilvánosság részvételének fontossága az innovációs folyamatokban.
 • A legújabb kutatási irányvonalak bemutatása az informatika és a kommunikációs technológia területén.
 • Az EU költségvetési prioritásainak prezentálása, amelyet az ICT kutatás-fejlesztéseinek finanszírozására fordítanak a 2011-2012 közötti időszakban.

 

2010. február 25. csütörtök
2010. május 26. és 27. között kerül megrendezésre a Webit eGov Csúcstalálkozó, melynek Szófia ad otthont.
 
A Bulgária és Törökország által támogatott rendezvényen többek között az Elektronikus Kormányzat, e-Szolgáltatások, e-Egészségügy és e-Infrastruktúra szereplői is képviseltetik magukat. A találkozó célja a legújabb technológiák bemutatása illetve azok alkalmazása az elektronikus közigazgatásban.
 

Az esemény főbb témái között szerepelnek:

 • A kormány, mint vállalat
 • Interakció a kormány és a lakosság között
 • Innováció és fenntarthatóság az e-Egészségügyben
 • egov Információbiztonság és az ID-szolgáltatások megbízhatósága
 • A helyi önkormányzatok gazdasági növekedése az ITC által
2010. február 19. péntek

Megjelent a NESSI ferbruári hírlevele, melyben részletes információ található a Valenciában sorra kerülő első NESSI Projekt Csúcstalálkozóról, a ghenti ServiceWave 2010-ről, a Future Internetről, és a 2009-es ICSOC - Service Wave konferenciáról.

2010. február 18. csütörtök
Megrendezésre kerül az első NESSI Projekt Csúcstalálkozó 2010. április 12. és 13. között, Valenciában.
Az esemény lehetőséget nyújt, hogy:
 • a résztvevőkkel közösen új kutatási lehetőségek kerüljenek kidolgozására a szolgáltatások területén,
 • a jelenlegi munkákkal és a jövőre nézve kulcsfontosságú területekkel foglalkozó interaktív szekcióüléseken vehessen részt,
 • átfogó ismereteket szerezzen, és élő bemutatókat láthasson a folyamatban lévő, és a jövőbeli kutatásokról az infrastruktúra és szolgáltatási rétegek, a szolgáltatási felületek, a biztonság és a szabványosítás terén.

A NESSI Projekt Csúcstalálkozó, valamint a FIA és Future Internet PPP konferencia is a spanyol elnökség által szervezett, ”Az európai kutatási és technológiafejlesztési keretprogramok: a gazdasági fellendüléstől a fenntarthatóságig” című negyedik FP7-es konferencia során kerül megrendezésre. Összességében több mint 1000 résztvevőt várnak a hét során.

2010. január 20. szerda

Tisztelettel meghívunk minden érdeklődőt az NJSZT Újklub (IEEE CS_NJSZT Fórum) Szoftvertechnológiai Fórumának rendezvényére.

Időpont: 2010. február 2. (kedd) 10:00-14:00
 
Helyszín: BME „I" Épület, B017 Előadóterem (Informatikai Klub)
               (1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2.)
 
A rendezvényen valórészvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött!

 

2009. december 09. szerda

Tisztelettel meghívunk minden érdeklődőt prof. Bertrand Meyer

"An introduction to Eiffel and Design by Contract"

című előadására, amelyet 2009. december 9-én 10:15-kor tart a BME I épület (1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2.) B 025 előadótermében. Az előadás angol nyelvű.

2009. november 24. kedd


Az International Conference on Service Oriented Computing (ICSOC), és az európai technológiai platformok, - köztük a NESSI - ServiceWave Conference sorozata együttműködésével kerül megrendezésre az idei szakmai fórum.
A konferencia technológiai területei:
 • business process management,
 • distributed systems,
 • computer networks,
 • wireless & mobile communication networks,
 • grid computing,
 • networking,
 • service science and software engineering.
Helyszín: Swedish Royal Institute of Technology KTH, Stockholm, Svédország.

2009. november 05. csütörtök

A NESSI-Hungary Szoftver és Szolgáltatások Nemzeti Technológiai Platform második közgyűlésére 2009. november 5-én (csütörtök) 14:00 órai kezdettel kerül sor a BME I Épület Informatikai Klubjában (1117 Bp. Magyar tudósok körútja 2. földszint B017).

2009. október 16. péntek

A harmadik NESSI hírlevélben részletes információ található a novemberi ICSOC - Service Wave 2009 konferenciáról, továbbá frissítések a NEXOF projektben, végűl bemutatkozik a Reservoir, és a MyMobilWeb projekt.

2009. szeptember 30. szerda
A NESSI-Hungary Munkacsoportjai a Jövőkép dokumentum alapján elkészítették a Platform Stratégiai Kutatási Terv 1.0-ás munkaverzióját. A tagság számára az anyag elektronikus formában megtekinthető az alábbi linken.
 
 
Kérjük az anyaggal kapcsolatos hozzászólásaikat, véleményüket az info@nessi-hungary.com email címre írják meg. A véleményezés határideje: 2009. október 16. (péntek), 22:00 óra.
2009. július 08. szerda

A Spanyol Szoftver és szolgáltatások Technológiai Platform meghív minden érdeklődőt negyedik közgyűlésére, mely július 8. és 10. között kerül megrendezésre Malagában, Spanyolországban.

2009. június 10. szerda

Megjelent a NESSI-Hungary Jövőkép dokumentum 1.0-ás verzója. A Jövőkép 1.0 fejlesztéséhez és frissítéséhez várjuk véleményeiket és hozzászólásaikat. A véleményeket 2009. augusztus 31-ig fogadjuk.

2009. május 10. vasárnap

Megjelent a NESSI Stratégiai Kutatási Tervének 3.2-es verziója, amely megtalálható honlapunk Tudástár oldalán, vagy letölthető itt.

2009. május 10. vasárnap

Megjelent a NESSI-Netherlands Stratégiai Kutatási Tervének első verziója, amely megtalálható honlapunk Tudástár oldalán.

2009. május 04. hétfő

A májusban megjelent, idei második NESSI hírlevél tartalmazza a NEXOF frissített bemutatását, a közösen szerveződő, novemberi ICSOC - Service Wave 2009, stockholmi konferencia adatait, bemutatja az új NESSI Partnereket és az ezWeb és Compas stratégiai projekteket.

Hamarosan NESSI-Hungary Jövőkép 1.0
2009. április 01. szerda

Júniusban megjelenik a NESSI-Hungary Jövőkép 1.0-ás verziója. Az dokumentum előkészítése jelenleg a munkacsoportokban történik. A Jövőlép 1.0 elérhétő lesz honlapunkon, ahol a beérkező véleményekhez, hozzászólásokhoz fórumot biztosítunk.

2009. március 12. csütörtök

A NESSI-Hungary Szoftver és Szolgáltatások Nemzeti Technológiai Platform első közgyűlésére 2009. március 12-én 15:00 órai kezdettel került sor a BME I Épület Informatikai Klubjában (1117 Bp. Magyar tudósok körútja 2. földszint B017).

2009. március 11. szerda

A 2009-ben az első, egyben a 11-ik NESSI hírlevél bemutatja a frissen megalalkult 2 új, az I-Government és Open Source Software munkacsoportokat, értékeli a 2008-as madridi Service Wave konferenciát, a lyoni ICT-t, és ismerteti a 2009-es fontosabb eseményeket, rendezvényeket.

Nemzeti Technológiai Platformok támogatása 2.
2008. november 19. szerda

A Nemzeti Technológiai Platformok támogatása 2. keretében benyújtott NESSI-Hungary Szoftver és Szolgáltatások Nemzeti Technológiai Platform tárgyú pályamű a Bíráló Bizottság javaslatára, az NKTH elnökének 2008. november 12-én megszületett döntése alapján, visszatérítési kötelezettség nélküli támogatást nyert.

2008. május 21. szerda

A „SOA-alapú szoftverrendszerek minőségbiztosítása" című workshopra 2008. május 21-én került sor a BME Informatikai épületében. Az esemény a „Technológiai platform és e-közigazgatás" workshop-sorozat harmadik rendezvénye.

2008. április 29. kedd

A BME Informatikai épületében került sor 2008. ápriilis 29-én a „Technológiai platform és e-közigazgatás" workshop-sorozat második, „SOA és a közigazgatási szolgáltatási közmű" című rendezvényére. A NESSI-Hungary keretében zajló sorozat rendezői a BME Informatikai Központ, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége és a MeH Elektronikuskormányzat-központ.

Workshop-sorozat a Műegyetemen
2007. december 18. kedd

A BME Informatikai épületében került sor 2007. december 18-án a „Technológiai platform és e-közigazgatás" workshop-sorozat első,
„Interoperabilitás és folyamatok az e-közigazgatásban" című rendezvényére.
 
Az alakuló Szoftver és Szolgáltatások Nemzeti Technológiai Platform keretében zajló sorozat rendezői a BME Informatikai Központ, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége és a MeH Elektronikuskormányzat-központ.